LINCOLNSHIRE, FULBECK

When we met the owners of this Grade II listed barn, they were working on plans to renovate and extend their home so we worked in tandem with their architects to allow house and garden to be developed concurrently.

Our brief was to create a courtyard garden with a neo-classical inspiration and, with the exception of existing sculptures that the client wanted to feature in the garden, we started with a totally blank canvas.  We introduced a number of level changes to align with those determined by the barn and the new extension and created a series of different garden ‘rooms’, each identified with their own planting style. Trees were used to signpost within the new spaces that included a water garden with a reflective pool; long central borders; a terrace for entertaining and terraces on two levels by the old barn.

We used complimentary hard landscaping elements throughout to unify the garden rooms. A local Ancaster-quarried limestone was chosen for the paving and walling to match the house brick and we introduce resin-bound gravel to provide a hard standing permeable solution for rainwater.

A varied planting palette transformed the garden and offers a sense of excitement as you journey through the space. It also provides plenty of interest for our client who is a knowledgeable and enthusiastic gardener.

Back to Projects